10 Ocak 2011 Pazartesi

Oyuncak Seçimi

Gönderen Ezine DEMİRTAŞ zaman: 01:19

Oyuncak seçiminde dört önemli nokta;
1.      Çocuğunuzun gelişimini destekleyici olmasına: Alacağınız oyuncak çocuğunuzu sadece eğlendirmeye yönelik olmamalıdır. Eğlenceli olmasının yanı sıra onun gelişimini de olumlu olarak desteklemelidir. Oyuncakların bir amacı olmalı ve çocukta bu amaca ulaşmak içinde o oyuncakla oynamalıdır. Alacağınız oyuncak hem çocuğunuzun ilgisine göre onu eğlendirecek hem de onun fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyecek şekilde olmalıdır.
2.      Çocuğunuzun yaşına uygun olmasına: Alacağınız oyuncak çocuğunuzun yaşına ve gelişim dönemine uygun olmalıdır. Yaşından küçük oyuncaklar onun ilgisini çekmeyebilir. Çocuk oyuncakla oynamak istemez. Yaşının çok üstünde olan oyuncaklarda onların yapabildiklerinin çok üstünde olacağı için becerisinin yetmediği yapamadığı durumlarda çocuğun cesaretinin kırılmasına neden olabilir. Bunların olmaması için çocuğun yaşına, gelişimine ve becerilerine uygun oyuncaklar seçilmelidir.
3.      Oyuncağın üretildiği malzemelere: Çocuklar oyuncaklarla sürekli temas halindedirler. Birçok zaman bu oyuncakları ağızlarına bile götürürler. Bu yüzden oyuncağın yapıldığı malzeme çok büyük önem taşır. Bebeğe zarar verecek boyaların ve kimyasal maddelerin olmadığından emin olunmalıdır. Ayrıca oyuncağın hijyenik olması gerekir.
4.      Oyuncağın kalitesine: Kaliteli bir oyuncak hem çocuğunuza zarar vermez hem de daha dayanıklı olur. Oyuncağı ekonomik olarak da uygun olması önemlidir. Ekonomik açıdan kar edelim düşüncesiyle alınan ucuz ve kalitesiz oyuncaklar kısa sürede kullanılamaz hale geldiği gibi sağlık açısından da çocuğunuza zararlı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Adam Olacak Umutlar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez