10 Ocak 2011 Pazartesi

Eğiten Çiftlik

Gönderen Ezine DEMİRTAŞ zaman: 01:34
Okul öncesi eğitiminde matematik öğretimi dersinde birçok matematik ve fen konusunu ele aldık ve bu konulara yönelik etkinlikler yaptık. Benin konum sınıflandırma, gruplandırma, eşleştirme ve sıralama idi. Bende bu dört konuyu birleştirerek bir etkinlik yaptırdım. Etkinliğimin adını “Eğiten Çiftlik” koydum. Yaptığım etkinliği sizlerle de paylaşmak istiyorum.







Eğiten Çiftlik
Etkinliğin amacı: Varlıkları sınıflandırma, gruplama, eşleştirme ve sıralama yapabilme
Malzemeler: Renkli kartonlar (sarı, yeşil, mavi, kahverengi), yapıştırıcı, makas, çiftlik hayvanları resimleri (farklı boylarda at, tay, eşek, tavuk, civciv, koyun, kuzu, köpek, tavşan), çeşitli boylarda ağaç resimleri (çam ağacı, meyve ağacı), kuru ve pastel boya, pul, boncuk, grapon kağıtları, ipler gibi artık materyaller…
Etkinliğin yapılışı: Çocuklar halka şeklinde minderlere oturur. Öğretmen çocuklara daha önce hazırladığı hayvan resimlerini verir. Çocuklar bu hayvanları keser. Kesilen hayvanlar boyalar, artık materyaller ve kağıtlarla istedikleri gibi süslerler. Süsleme işlemi tamamlandıktan sonra öğretmen dairenin ortasına daha önce kartondan hazırladığı çiftlik modelini getirir. Her şey tamamlandıktan sonra çocuklarla çiftlik bulunması gereken hayvanlar ve bitkiler hakkında sohbet edilir. Sohbet sıranda çocuklara sorular sorarak önce hayvanlar türlerine göre sınıflandırılır ve gruplara ayrılır. Sınıflandırma ve gruplamadan sonra hayvanlar yavruları ile eşleştirilir. Eşleştirmenin ardından hayvanlar ve ağaçlar boylarına göre sınıflandırılır. Sınıflandırılan, gruplanan, eşleştirilen ve sıralanan bitki ve hayvanlar aynı şekilde çiftlik modeli üzerine yapıştırılır. Yapıştırma tamamlandıktan sonra çocuklara boyalar verilerek çiftliği süslemeleri istenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Adam Olacak Umutlar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez