1 Ocak 2011 Cumartesi

Kardeş Anaokulumuzda Fen ve Doğa Çalışmamız

Gönderen Ezine DEMİRTAŞ zaman: 07:40
22 Aralık Çarşamba günü Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlköğretim Okuluna bir ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz sırasında yaptıklarımızı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Etkinliğimizin amacı anaokullarında fen ve doğa etkinliklerine dikkat çekmek ve ilgi uyandırmaktı. Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlköğretim Okulunun anaokulunda etkinliklerimizi yaptık. Önce arkadaşlar çocuklarla bir tanışma oyunu oynadı. Daha sonra çocuklara yüz boyama yaptık. Biz sınıf arkadaşlarımızla birlikte küçük bir oyun hazırlamıştık onu oynadık. Oyunumuzun adı “İnatçı Fil” idi. Oyunumuzda sorulan sorularla çocuklarda etkin bir şekilde katıldı. Oyunumuzun ardından çocuklarla bir dikkat çağırma oyunu oynadık. Oyunların ardından deneyler yaptık. Bütün deneyleri çocuklar büyük bir dikkatle dinlediler. Deneylerin ardından onlar için hazırladığımız kısa bir sanat etkinliği yaptık. Onlar için aldığımız kitapları hediye ettik ve etkinliğimizi sonlandırdık. Gerçekten çok güzel bir ortamdı. Oldukça dikkatli şekilde bizi dinlediler ve etkinliklerimize katıldılar. Size yaptığımız deneyi anlatmak istiyorum. Ben arkadaşım Büşra ile Kuleyi yıkın adında bir deney yaptık.





 Kuleyi Yıkın
Malzemeler: Küp şeker, renkli gıda boyası, ılık su, bir kap, bir bardak

Yapılışı: Kabın içerisine küp şekerlerle biç kule yapılır. İstenilen şekilde ve büyüklülükte bir kule oluşturulabilir.  Bir bardağın içerisine ılık su konur ve renkli gıda boyası ile renklendirilir. Renkli karışım kulenin dibinden dökülmeye başladır. Renkli su yavaş yavaş kuleye doğru tırmanmaya başlar. Su kuleyi tırmandıkça kule ağırlaşır ve dibinden başlayarak yıkılmaya başlar. Bir süre sonra kule tamamen yıkılır.
Sonuç: Şekerlerden yapılan kule şekerin suda çözünmesi nedeniyle suyu emdikçe çözünür ve yıkılır.
Çocuklarla bu deneyi yaparken oluşturduğumuz kuleyi nasıl yıkabileceğimizi sorduk. Verilen cevaplar oldukça güzeldi. Bizde “bu kuleyi yıkmanın bir başka yolunu biliyoruz hep birlikte yapalım” diyerek deneyimizi yaptık.














0 yorum:

Yorum Gönder

 

Adam Olacak Umutlar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez